DIREKTNO

ЗА ВСИЧКО ОТ ЖИВОТА

audi q5 e-tron
0 0
Read Time:2 Minute, 37 Second

Очаква се моделът да дебютира през 2022 г., като продажбите на живо на новия модел ще започнат в Европа година по-късно.

Марката Audi прави бизнес на пазара на стария свят с променлив успех: през последните няколко години имаше както спадове, така и възходи. Най-забележителният спад, който не е изненадващ, дойде през 2020 г., който засегна цялата индустрия с последствията от пандемията на коронавируса. Миналата година дилърите на Audi в Европа са продали 601 844 автомобила, което е с 18,8% по-малко в сравнение с година по-рано. За сравнение, други представители на „голямата немска тройка“ имат по-високи показатели: BMW – 673 724 единици. (-18,3%), докато Mercedes-Benz има 749 162 броя. (-17,4%).

Audi Q5

Немската компания пусна кросоувъра Audi Q5 през 2008 г., второто поколение на модела се появи през 2017 г. През есента на 2020 г. всъдеходът получи модификация с купе-подобен корпус: през септември версията с префикса Sportback към името дебютира в Китай, а през ноември беше представена версия за европейския пазар. В бъдеще списъкът с модификации на модела ще бъде разширен с електрически кросоувър Q5 e-tron.

Новият модел AUDI вече е в процес на разработка. Според съобщения в чуждестранни медии преди няколко дни фото шпиони са хванали по пътищата прототип Audi Q5 e-tron, „скрит“ с камуфлажен филм. Въз основа на тези снимки дизайнерът създаде своя собствена версия за това как ще изглежда кросоувърът, испанското издание на motor.es сподели с нас рендеринга.

Съдейки по дизайна, Audi Q5 e-tron ще бъде доста коренно различен от „обикновения“ Q5. Очаква се новият продукт да има по-дълго междуосие (разстоянието между осите е 2819 мм, а дължината е 4663 мм). В този случай височината на колата ще бъде по-малка (в стандартната версия – 1659 мм). Предполага се, че мястото за ездачи вътре ще бъде същото като в Q7.

Възможно е външният вид на новия модел да е по-спортен. Дизайнът на страничните стени може да бъде заимстван от моделите Audi Q4 e-tron и Audi e-tron. Съдейки по визуализацията, дизайнът на предната част на модела също ще се промени: автомобилът ще получи по-тясна оптика на главата, щепсел на мястото на традиционната радиаторна решетка и леко увеличен въздухозаборник, интегриран в предната броня. Задните светлини вероятно ще бъдат оформени след моделите e-tron.

Q5 e-tron ще се основава на платформата PPE.

Съдейки по данните на публикацията, новото Porsche Macan ще копира техниката „електрокросоувър“ (все още не е представена). Засега е малко известно за „пълнежа“ и на двата модела: съобщава се, че версиите на кросоувърите със задно предаване ще имат еднодвигателни електроцентрали, а системите за „задвижване на всички колела“ ще получат чифт електрически двигатели (по един за всяка ос). Комбинираната мощност на версията с два двигателя вероятно ще бъде около 500 к.с. По предварителни данни новото Audi ще бъде оборудвано с тягова батерия с капацитет над 110 kW * h, а резервът на мощност без презареждане ще бъде около 700 км.

Очаква се Audi да представи своята зелена новост в края на пролетта на следващата година, а продажбите на живо на Q5 e-tron ще започнат на европейския пазар през първата половина на 2023 година.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Подобни публикации