DIREKTNO

ЗА ВСИЧКО ОТ ЖИВОТА

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Минимализмът е един от най-практичните стилове, който е широко разпространен днес. Това се дължи на факта, че за да се създаде стилна баня, не се изисква огромно количество пространство и претенциозни неща. Минимализмът е простота и функционалност. Много често този стил се използва в баните, където на малка площ е необходимо да се подредят колкото се може повече елементи с функционално натоварване.

Характеристики на минимализма в интериора

  Както при всички дизайнерски тенденции, минимализмът има свои собствени характеристики. Но за разлика от другите стилове, минимализмът е насочен към простота и максимално свободно пространство. Това е един от най-практичните стилове – той предполага присъствието в стаята само на онези интериорни предмети, които изпълняват някаква функция. Трябва да има толкова малко или никакви декоративни елементи, които да изяждат място.

  Ето защо за баня, където често се съхраняват много неща, минимализмът е подходящ само ако има различни шкафове или чекмеджета за банята, позволяващи ви да скриете различни дреболии. Изхвърлете всички обемисти предмети – те само ще превземат пространството. Обърнете внимание на елегантните мебели и водопровод.

   Минимализмът включва прости, занижени геометрични фигури. Най-често използваните фигури са триъгълници, квадрати или правоъгълници. Изключение може да се направи само за банята – модел с леко заоблени ръбове или овална форма ще се впише добре в интериора. Обърнете внимание на малките детайли на водопровода, като кранове или душови глави, защото неправилно избраната форма може да развали цялото преживяване.

   Предпочитание също трябва да се дава на прости, строги форми. Същото се отнася и за текстурата на финала – избягвайте релефните покрития или, ако абсолютно нищо без него, изберете нещо с едва забележим шарка или лека грапавост. Желателно е всички материали за стени, подове и тавани да са гладки.

    За да спестите място, можете да комбинирате няколко функции в един елемент. Например вместо душ кабина, която заема много място, можете да направите вграден шарнирен маркуч на стената, осигурявайки място за оттичане. За да не унищожите впечатлението за тежест, можете да откажете стенни лампи, като закупите осветено огледало. Ако малко огледало ви е достатъчно, има смисъл да разгледате по-отблизо стенните шкафове с огледални врати. За да може водопроводът да заема възможно най-малко място, обърнете внимание на опциите, вградени в стените.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Подобни публикации