DIREKTNO

ЗА ВСИЧКО ОТ ЖИВОТА

0 0
Read Time:6 Minute, 49 Second

Какво е това, дизайнът на апартаментите през 2023 г.? Как да сте в крак с времето, но в същото време да не губите своята индивидуалност? Собственикът на имота, когато планира ремонт, винаги трябва да разбира, че той е отговорен за избора на изпълнител. И в опит да спестите от интериорен дизайнер, можете да получите напълно различен резултат от очаквания.

В днешната статия ще говорим за интериорен дизайн през 2023 година. . Ще ви разкажем за характеристиките, които трябва да имате предвид, когато започнете да разработвате дизайнерски проект. И преди да преминем към темата, нека кажем само няколко думи за себе си.

От 2010 г. „Ем Строй Ремонти” извършва безупречен и качествен ремонт на апартаменти в София и разработва дизайнерски проекти за апартаменти, включително дистанционно, за жители на други градове.

Нашето портфолио е публично достояние, както и прегледите на сътрудничеството. И ако искате да получите експертен съвет по въпроса, вместо да четете, тогава ви предлагаме да не се бавите и да ни се обадите на  тел. 0896221099

Дизайн на апартамент 2023 – основни характеристики

Нека поговорим за нововъзникващите тенденции и дизайнерските тенденции, които се вкореняват, планирайки да останат с нас за дълго време. 

Смесване на стилове

Минимализмът, като стил стана много популярен през последните години. Той е този, който отразява стила на живот на съвременния човек, който, изхвърляйки излишното, се радва на комфорт и функционалност. Тези качества излизат на преден план. И декорът в интериора става все по-малък. Но за разлика от монохромните и приглушени интериори, модерният минимализъм позволява използването на ярки и наситени цветове.

Що се отнася до смесването на стилове, това дори не е препоръка, а необходимост. И само дизайнер с отличен вкус може да подправи минимализма с арт деко елементи, за да получи уникален интериор, който напълно отразява вашата представа за красота.

Приятни на допир повърхности

Влиянието на тактилните усещания върху комфорта е подценявано от много години. Изпитваме емоции чрез допир. Ето защо през 2023 г. се обръща специално внимание на подбора на материалите и колко приятни ви се струват. Това важи не само за мебелите, но и за декорацията. В крайна сметка, ако искате да ходите боси от банята до спалнята, тогава това трябва да предизвика изключително приятни чувства.

Каква е основата на концепцията за интериорен дизайн през 2023 г

Функционалност и отражение на индивидуалността – ако трябваше да опишем с няколко думи основните принципи на съвременния интериорен дизайн, това би изглеждало така.

Функционалност означава обмислено до най-малкия детайл пространство, съобразено със собственика на имота или неговото семейство. А индивидуалността е по-широко понятие, което включва стилистични решения в съответствие с избрания стил, събрани в уникална концепция за ремонт.

Всеки ремонт по дизайнерски проект, ако наистина е дело на професионалисти, трябва да бъде уникален. И веднага се забелязват ремонти по шаблони и клишета. Те не предполагат подробно проучване, за да се разбере как собственикът иска да види апартамента. И без това всяко пространство е просто красива картина, в която не ви е удобно да живеете.

Само чрез разбиране на индивидуалните нужди и желания на семейството е възможно да се създаде хармонично пространство, което отразява интересите на всеки човек, живеещ в апартамента. Това са дизайните, създадени от „Ем Строй Ремонти” и реализирани от нашия екип от висококласни, високоспециализирани майстори. Извършваме ремонт на апартаменти до ключ от идея до изпълнение със собствени сили.

Конкретни примери за адаптиране на апартамент към собственика

  • Взема се предвид състава на семейството. Въз основа на това апартаментът е разделен на функционални зони (спални, хол, кухня, детска стая, кабинет и т.н.). Ако, да речем, семейството само планира дете, тогава можем да организираме офис за работа, който по-късно лесно ще бъде превърнат в детска стая.
  • Окабеляването на инженерните мрежи се извършва въз основа на вида и броя на електрическите уреди, които използвате. За всеки електроуред ще има контакт. Ключовете за осветление ще бъдат разположени на удобни за вас места. Дори не забравяме къде поставяте елхата, за да направите отделно гнездо за гирлянда.
  • Разположението на апартамента и оборудването на всяка функционална зона също съответства на състава на семейството и интересите на всеки член. Например, ако имате нужда от стая за спорт, тогава трябва да направите звукоизолация. И тогава помислете за дизайна и използваните цветове.
  • Ако имате куче, не забравяйте да вземете предвид възможността да измиете лапите след разходка. Освен ако, разбира се, не искате да разнасяте мръсотия из апартамента и да почиствате по-често.

За да разбере какво, къде и как да прави по отношение на функционалното оборудване, „Ем Строй Ремонти” моли Клиента да попълни Анкета. Това е въпросник, специално разработен от нас. Той ви позволява да разберете всички важни нюанси за изготвяне на правилните и подробни технически спецификации.

Ще научим не само за това, което харесвате, но и за това, което абсолютно не искате да видите в апартамента си. Освен това въпросникът ще ни позволи да разиграем сценарии от живота в бъдещето, за да завършим апартамента вместо вас. Например, ако не използвате тоалетка в спалнята, тогава няма да я поставим, просто защото е обичайно. В крайна сметка подреждането на апартамента се извършва индивидуално за вас.

Антитенденции в дизайна 2023

Каквато и област от живота да се обсъжда, антитенденциите винаги предизвикват много спорове. Някой се позовава на тях това, което наскоро беше на върха на популярността. Други, страхувайки се да не направят грешка, изброяват тенденциите от последните десетилетия, заобикаляйки всичко, с което може да се спори. Ние не искаме да ви налагаме нашето мнение, а да ви дадем възможност да помислите дали имате нужда от дизайнерски техники, които балансират на ръба на популярността и лидерството в антитренд класацията. И така, нека поговорим за ултра-популярните дизайнерски решения, които може да напуснат Olympus много скоро.

Бял интериор

Наистина, изобилието от бяло е много популярно сред дизайнерите. Боядисани в бяло стени, бял перваз, бели врати, бели мебели. Особено често можете да намерите такива концепции за ремонт, например, когато изпълнявате дизайнерски проект в еко стил. В този случай бялата облицовка и мебелните елементи се допълват от естествено дърво. И растенията се използват като акцентен декор. Изглежда, че такава дизайнерска техника изглежда много естетически приятна, но въпреки това интериорът на 2023 г. е склонен да придаде комфорт на пространството, чрез по-уютни нюанси.

„Стерилното“ пространство се заменя с уютно. В допълнение към бялото активно започва да се използва бежово във всичките му вариации. А белите и заглушени нюанси на стените се заменят с орнаменти и богати цветове.

DCIM100GOPROGOPR1124.JPG

Комбинация от функционални зони

Толкова много хора през последните 10 години комбинираха кухнята и хола. Тази тенденция ви позволява визуално да разширите пространството, да премахнете ненужните прегради и да извършите зониране с помощта на декорация и мебели. И не може да се каже, че отсега нататък обединяването на помещения се счита за антитенденция. Нека просто кажем, че тази тенденция вече не се отнася за задължителните атрибути на модерния ремонт. Можете сами да решите дали искате да премахнете дяловете или искате да ги оставите. Освен това във втория случай апартаментът ще има повече възможности и да не пречи на други членове на семейството.

Говорихме само за две потенциални антитенденции, въпреки че всъщност има и други. Но със сигурност ще ви бъде интересно да научите за тях, като говорите с дизайнера на „Ем Строй Ремонти”. Затова предлагаме да не отлагате да се запознаете със специалистите на нашата компания, което, просто сме сигурни в това, ще се превърне в ползотворно и взаимноизгодно сътрудничество. И, разбира се, ще се радваме да реализираме всяка ваша идея.

Колкото и сложен и променлив да е дизайна на апартаментите през 2023 г. , изпълнението на вашия проект ще надмине и най-смелите очаквания. Нашите интериори никога не излизат от мода. Ние създаваме стилна класика, те са равни на нея, искат да я имитират. Присъединете се към редиците на редовните клиенти на „Ем Строй Ремонти”, които се доверяват само на нас в проектирането и ремонта на жилищни и бизнес имоти.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Подобни публикации