DIREKTNO

ЗА ВСИЧКО ОТ ЖИВОТА

0 0
Read Time:2 Minute, 37 Second

Пристигането на есенните дъждове често води до увеличаване на проблемите, свързани с инфилтрациите, които, ако не бъдат разрешени правилно, причиняват щети на конструкциите, разграждане на материалите, влажност и намаляване на комфорта на живот. Намаляването на комфорта на живот може да причини сериозни проблеми, особено ако има влага, която силно влияе на дихателните пътища.

Инфилтрациите могат да засегнат вертикални стени и покриви и могат да бъдат причинени от повреди във водните системи (счупени тръби), от липсата на подходящ хидроизолационен слой като Neoproof PU W -40 13kg, който предпазва околната среда от валежи или неблагоприятни метеорологични условия или капилярно издигане.

Инфилтрации на покрива: причини и средства за отстраняване

Обилните дъждове, които произвеждат големи количества вода за няколко часа, налагат ефективни хидроизолационни решения за покриви и тераси.

На първо място е необходимо да се провери дали няма счупвания или прекъсвания на покриващите елементи на капаците. Освен това, ако липсва подходяща хидроизолация, водата лесно може да намери свободен път за инфилтрация. Именно затова хидроизолацията трябва да бъде взета от доверен доставчик.

Хидроизолацията всъщност служи за предотвратяване на преминаването на вода в подлежащите слоеве и по принцип трябва да бъде разположена след топлоизолацията (която се намира след окачената замазка и всякаква пароизолация) и преди горното покритие.

Динамичните и физически натоварвания, на които са подложени конструкциите, които ще бъдат хидроизолирани (като покриви, тераси, балкони и др.), предполагат, че хидроизолационният слой има високи експлоатационни характеристики, тъй като той трябва не само да гарантира хидроизолация, но и да увеличи дълготрайността на конструкцията като я поддържа при нейните деформации.

Работа на хидроизолацията при съществуващи сгради

При работа върху съществуващи сгради, преди да се пристъпи към избор на хидроизолация, е необходимо да се провери степента на консервация на основите, върху които ще се работи. Въз основа на резултатите от проверките може да се избере видът на интервенцията: хидроизолация върху съществуващата подова настилка, хидроизолация след премахване на съществуващата подова настилка или окончателно разрушаване на подовата настилка и замазката с цялостно възстановяване.

Така ще може лесно да си създадете план за действие и да прецените дали няма да имате нужда от професионална помощ при нанасяне на всички слоеве за по-здрава и издръжлива конструкция.

Освен това при хидроизолацията, повече от всеки друг сектор, е важно да не се пренебрегва инсталацията, която трябва да бъде щателна и трябва да гарантира непрекъснатост дори в точки като закрепванията на парапетите, дренажи, канали, връзки между вертикала и хоризонтала, фуги и други критични точки. Това вероятно е и най-сложната част от нейното поставяне. Детайлната работа ще ви помогне да задържите водата извън помещението и да няма помен от влага.

Ето това беше преглед на различните видове хидроизолации за покриви, като не забравяте, че няма подходящ продукт за всяко обстоятелство, най-добрият тип хидроизолация зависи от ситуацията и може да бъде оценен само от компетентен техник. Затова е добре да се направи консултация със специалистите в сайта, които ще ви дадат щателна информация и съвети, които сме сигурни, че ще ви бъдат от полза.

Всеки един дом, а и помещение се нуждае от добра хидроизолация, за да може да се чувствате спокойни, както за себе си и семейството си, така и за вашите работници, потребителите на помещението и дори съхраняваните стоки.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Подобни публикации