DIREKTNO

ЗА ВСИЧКО ОТ ЖИВОТА

0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

В тази статия ще разгледаме кои са задължителните реквизити и какво е нужно човек да носи със себе си в автомобила, когато шофира на дълъг път.

Опитните шофьори никога не тръгват на път без минимален набор от инструменти и неща, които понякога могат просто да ви бъдат полезни на пътя, а понякога да станат жизненоважни. Тези, в чиито багажници – търкаляща се топка или, обратно, по-голямата част от пространството е заета от усъвършенствани субуфери, заменили резервната гума, рискуват един ден да създадат много пътни проблеми. И тогава е наложителна намесата на пътна помощ да отстрани проблема или направо да евакуира автомобила от пътя.

Тъй като модерните автомобили най-често се продават без набор от основни инструменти и полезни добавки, водачът трябва сам да се погрижи за това.

Правилата за движение предписват, че превозното средство трябва да има пожарогасител, комплект за първа помощ и знак за аварийно спиране, светлоотразителна жилетка и др.. Останалата част от собственика на автомобила трябва да избере по свое усмотрение, какво друго да добави за да се чувства защитен и подготвен при евентуална авария, разбира се, от съображения за сигурност.

Но за съжаление, колкото и да сме подготвени, понякога просто се налага да се обърнем към специалистите от пътна помощ, за да може да ни репатрират до най-близкият сервиз или поне да ни евакуират колата до най-близкият град.

Какво е необходимо за шофьора по време на пътуване?

Лично за водача слънчевите очила са много полезни, които не само предпазват очите му от отблясъци, но и подобряват видимостта, като по този начин повишават безопасността на движението. В допълнение, електрическо или LED фенерче може да бъде полезно за улесняване на спешни ремонти в условия на слаба светлина.

Други необходими аксесоари в колата трябва да бъдат чифт работни ръкавици, чадър, комплект чисти парцали, съд с вода, комплект пластмасови чаши, сапун и кърпа.

Тъй като винаги има възможност акумулатора да бъде неочаквано разреден (в края на краищата, понякога шофьорът забравя да изключи фаровете или радиото на автомобила!). Кабелите за захрванване на акумулатора са от полза в този случай. Те ще заемат малко място, но използването им ще бъде просто безценно.

Освен това не пречи да се запасите с манометър и малък компресор, така че ако изведнъж имате нужда, можете да напомпате гумите на автомобила, много бързо.

В много краен случай трябва да хвърлите теглещ кабел в багажника: той може да бъде полезен не само за вашата кола, но и за някой, който няма по-голям късмет. В края на краищата, разбирате ли, не е лошо, ако можете да се притечете на нечия помощ! В друг случай е небходимо да извикате пътна помощ за да Ви помогне.

При лошо време може да не е излишно да имате препарат за почистване на стъкла и четки, с които можете да премахнете сняг и лед от стъклото и повърхността на автомобила. Освен това през зимата вероятно ще ви трябва сапьорска и лопата: можете да сте сигурни, че с нея няма да се страхувате от снежни преспи.

Запасете се с предпазители, чифт чистачки, резервни крушки, за да замените бързо изгорялата светлина – и можете да бъдете сигурни, че ще бъдете напълно въоръжени с всякакви проблеми, които често зачакват шофьора по пътя.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Подобни публикации