DIREKTNO

ЗА ВСИЧКО ОТ ЖИВОТА

0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second

Когато човек започне да мисли за своето здраве, външен вид и красота, рано или късно той стига до идеята, че здравословната и полезна храна е в основата на всичко. Всички ние имаме груба представа за какво става въпрос, но какви хранителни продукти представляват опасност за здравето ни, не всеки знае. В тази статия можете да видите примерен списък с такива продукти. Надяваме се, че това ще ви помогне поне частично да спрете да ги използвате.

Сладки газирани напитки и енергийни напитки

Те са на първо място по причина. Всички вредни хранителни добавки, както всякакви други вещества, постъпват в тялото с течност много по-бързо и се усвояват по-добре. Основният проблем при употребата на този вид напитки е, че никой не знае какво точно е използвано при тяхното производство в допълнение към заместителите на захарта, хранителните оцветители, подобрителите на вкуса и консервантите.

Млечни и хлебни продукти със срок на годност над 2-3 седмици

Количеството консерванти в такива продукти неутрализира и най-малката вероятност от ползи от тяхната употреба.
Закупеният чипс (чипсът, приготвен в съответствие с правилата за обработка на храна и готвене у дома, не е опасен за здравето). Чипсът е уникална смес от багрила, подобрители на вкуса и заместители, мазнини и въглехидрати, уникални по своята вредност. Прочетете написаното на опаковката, например, съдържанието на картофени клубени е най-малко 78%. Кои са тогава останалите 22%?

Бърза храна (пържени картофи, пайове, бели, различни сандвичи и всичко, което се обработва с врящо масло).

За да спестят пари и да постигнат най-конкурентната цена, производителите на храни от този тип спестяват от всичко, включително от масло. Добре е, ако се промени след всеки 5 или 6 пържене. Но в повечето случаи се променя веднъж на ден, в резултат на което тялото на човек, който е закупил и изял само една белина или само част от пържените картофи, получава порция канцерогени, сравнима с допустимата месечна норма.

Наденички, колбаси и пушени меса

Тези деликатеси не са случайно включени в списъка на нездравословните продукти. Дори и със сертификат GOST, купувачът не може да бъде сигурен в абсолютната безопасност на състава си. Производителите все по-често прибягват до използването на трансгенни соеви зърна при производството си, което може да причини непоправими щети на човешкото тяло. За да се увеличи максимално възможният срок на годност, тези продукти се обработват внимателно, в резултат на което съдържат най-вредните канцерогени в големи дози.

Резултатите от системното използване на тези продукти могат да бъдат нарушения във функционирането на имунната система, стомашно-чревния тракт, черния дроб и сърцето, влошаване на състоянието на кожата, косата и ноктите, провокиране на тежки алергични състояния и дори поява на злокачествени новообразувания.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Подобни публикации