DIREKTNO

ЗА ВСИЧКО ОТ ЖИВОТА

0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

Складовото пространство е свързано с много разходи и колкото по-голям е складът, толкова по-големи са текущите такива. Следователно има смисъл да се използва максимално наличното пространство и това означава не само да се гледа използването на капацитета му, но височината и доставчика на стелаж.

Със съвременните решения за складиране е възможно продуктите да се подреждат на височина, без да се прави компромис с безопасността или ефективността. Едно такова решение са многоетажните складове, които имат допълнителното предимство, че не изискват автоматизация за достигане на височини.

Какво представляват многоетажните стелажи за складове?

Многостепенните стелажи въвеждат различни нива в склада, с различна височина и преминаване през подовете и пътеките, така може да се използва най-добре наличното вертикално пространство. Те се изграждат отделно и не са част от цялостната конструкция на сградата. Повече за тях може да прочетете тук: https://stelajitebg.com/stelaji/mnogoetajni-stelajni-sistemi/

Всяко различно етажно ниво може да бъде достъпно по стълби и е свързано с пътеки. На всяко ниво е създадена система от стелажи за различните видове продукти. Разбира се, това може да се проектира и спрямо стоката, която искате да съхранявате там.

Многослойните стелажи са особено полезни за фирми, продаващи малки продукти, като фармацевтични артикули или резервни части, или по същия начин за документи. С други думи, продукти, които трябва да бъдат подбрани ръчно, а не чрез натоварване на палета.

Операторите имат бърз, лесен и безопасен достъп до всеки продукт на всяко ниво по всяко време. Важно е, че многоетажните стелажи премахват необходимостта от голямо оборудване за обработка, като например мотокари. Все още може да е необходимо известно оборудване за обработка на палети, така че е важно пътеките да са достатъчно здрави, за да понесат тежестта.

5 предимства на многоетажните стелажни системи

Споменахме някои от тях, но си струва да повторим, тъй като, особено за бизнес, който скоро ще надрасне складовия си капацитет многоетажните стелажи могат да бъдат алтернатива на скъпото преместване.

  • Увеличава максимално използването на вертикалното пространство, увеличавайки капацитета за съхранение със значителен процент. Може да се интегрира и с други складови решения.
  • Въвеждането на многоетажни рафтове може да бъде алтернатива на преместването и следователно по-рентабилен вариант.
  • Идеално подходящ за артикули, които трябва да бъдат избрани ръчно от оператори и може значително да ускори процеса на събиране.
  • Избягва разходите за автоматизация, тъй като многослойната стелажна система ще подобри ефективността на операторите.
  • Премахва необходимостта от обемисто оборудване за обработка, като мотокари, и необходимостта от инсталиране на постоянен мецанин.

Въпреки своята висока технологичност, те се отличават с изключително лесен и безопасен монтаж, който не налага дългосрочно спиране на дейността. Проектите са разнообразни и могат да бъдат изпълнени във варианти с и без място за консолидиране на поръчки, с мецанин, с достъп през центъра или страничната част на съоръжението.

Коридорите на всички многоетажни стелажни системи и мецанини са оборудвани с метални парапети и первази, които гарантират безопасността на придвижване на служители и товари. Системата включва специални елементи за избягване на падания на хора и товари, както и движение в незащитени участъци. Направете вашия безопасен избор още днес и се насладете на лесна работа и бързо координиране на стоките ви.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Подобни публикации